۱۴۰۳ ششم ارديبهشت - 05:49 ق.ظ

باری دیگر با حضور پرشور مخاطبان موسیقی فولکوریک؛«مهراوه» وحدت را پر از هیجان کرد

«مهراوه» وحدت را پر از هیجان کرد

نوای فارس-لی لا رضایی : یکشنبه شب گذشته تالاروحدت تهران فرصتی یافت تا میزبان موسیقی فولکوریک کردی و دربخشی دیگر نوای فارسی و هواداران مجتبی عسگری باشد.

ساعت21:30؛مکان تالاروحدت تهران

جمعیت از یک ربع قبل از آغاز کنسرت در سالن نشسته است؛ تقریبا سالن پر شده و بالکن ها نیز درحال پرشدن است .تاکنسرت شروع شود هنوز جابجایی ها ادامه دارد و بحث عکس یادگاری گرفتن با نیوشا ضیغمی که میهمان کنسرت گروه مهراوه است داغترین بحث این شب است.

هنوز کنسرت آغاز نشده است که مجری روی سن می رود و به دوزبان فارسی و کردی به مردم خوش آمد می گوید که صحبتهای زبان کردی او با تشویق حضار مواجه می شود و این یعنی شروع یک شب خاطره انگیز با موسیقی کردی و کردزبانان مقیم مرکز!

مهراوه ای ها به ترتیب روی سن می آیند و پس از تشویق مردم اولین قطعه به زبان فارسی با صدای خواننده جوان عرصه موسیقی سنتی؛مجتبی عسگری به اجرا در می آید. این قطعه«خوش خرامان» با شعری زیبا از مولاناست که توسط امین حیدری آهنگسازی شده  است. حیدری خود نوازنده چیره دست عود است و دراین کنسرت نیزدربه عنوان نوازنده و آهنگسازحضور دارد. تنظیم این آهنگ را نیز شخصا به عهده داشته است که با صدای گرم مجتبی عسگری قطعه خوبی برای شنیدن به عنوان اولین قطعه بود.

پس از این قطعه، یک قطعه ساز و آوازی اجرا شد که به عنوان یکی از جذابترین بخش های این کنسرت می توان از آن نام برد.سپس به فاصله اندک از اجرای این قطعه، گروه مهراوه به اجرای چهارمضراب گبری که یک قطعه بی کلام به آهنگسازی و تنظیم بهمن فریادرس بود، پرداخت. این قطعه هرچند قطعه ای با ریتم سنگین بود اما توانست توجه مخاطبان این سبک از موسیقی را به خود جلب کند.

بازهم پس از این قطعه یک قطعه ساز و آوازی اجرا شد که تبحر خواننده را در اجرای قطعات آوازی نشان داد و اینکه او بیش از هرچیز، یک خواننده تکنیکی است.

«تومی روی» با فضای اجرایی منحصر به فردش و ریتم خوشایندی که داشت و همین طور بالا و پایین های صدای خواننده توانست به عنوان یکی از قطعات پرطرفدار خود را ثبت کند. این قطعه بر روی شعری زیبا از هوشنگ ابتهاج توسط بهمن فریادرس آهنگسازی و تنظیم شده بود . به جرات می توان گفت این قطعه درنوع خود یک قطعه مدرن-سنتی به حساب می آید.پس از این قطعه بهمن فریادرس که هنگسازی بخش بزرگی از کنسرت را به عهده دارد، به اجرای تکنوازی کمانچه پرداخت و هنرخود را درعرصه نوازندگی این ساز نیز به رخ کشید.

«وطن» با شعری بسیارزیبا و انتخاب هوشمندانه آن از رهی معیری ساخته بهمن فریادرس قطعه بعدی خرین قطعه باکلام بخش فارسی این کنسرت بود که با صدای مجتبی عسگری همراه شده بود.پس از آن یک قطعه ساز و آوازی اجرا شد و قطعه «غمگسار» از ساخته های امین حیدری  وتنظیمش پایان بخش قسمت اول برنامه و درواقع بخش فارسی کنسرت یکشنبه شب بود.

پس از استراحت یک ربعی گروه مهراوه، بخش کردی آن آغاز شد و این بار به جای مجتبی عسگری، رضا نظری روی سن آمد تا کردزبانان و همشهریان خود که بخش اعظمی از مخاطبان این کنسرت در تالار وحدت را تشکیل می دادند راشگفت زده کند.

بخش دوم را رضا نظری با صدای کاملا بکر خودش آغاز کرد؛ صدایی که انگارازکوه ها و تپه های کردستان می پیچد و همان زخمهای همیشگی یک صدای مردانه را با خود دارد. اولین قطعه«قصه عشق» بود که یک تنه سالن وحدت را پراز زمزمه کرد.

این قطعه از قطعات فولکور کردی است که بهمن فریادرس تنظیم کرده است و به زبان موسیقی امروزی تر در آورده است.

«به شان به شان» دومین قطعه دومین بخش کنسرت بود که از ساخته های شهرام رضایی، سرپرست و یکی از آهنگسازان مهراوه است.این قطعه نیز که به عنوان یکی از قطعات فولک از آن یاد شده است، توسط بهمن فریادرس تنظیم شده است . پس از آن «کوله نجه» قطعه موسیقی فولکور دیگری اجرا شد که با استقبال خوبی از سوی مخاطبانش مواجه شد.

در ادامه کنسرت، دونوازی عود توسط امین حیدری و صابرسوری اجرا شد که فضای شیرینی از نوازندگی این دو به سمع و نظر حضار رسید و مقام در ادامه به شکل بی کلام و فقط به شکل همنوازی سازها به اجرا درآمد.

«شیته گیان» عنوان قطعه بعدی بود که یکی از قطعات فولکور زبان کردی است. این قطعه را نیز مانند دیگر قطعات بهمن فریادرس تنظیم کرده بود که به دلیل ریتمی که داشت با کف زدن مردم همراه شد.

در ادامه نیز قطعه بی کلام «پیوند» از ساخته ها و تنظیم های بهن فریادرس اجرا شد که در پایان به قطعه «یه لا شوفیر» ختم شد که در واقع بخش پایانی قسمت کردی کنسرت بود.

این قطعه نیز به تناسب حضور مخاطبان کردزبان فضایی آکنده از تشویق و هیجان را با خود به همراه داشت و در ادامه از آنها خواسته شد تا قطعه بیز خود را اجرا کنند.

میهمانان این کنسرت استاد هادی منتظری و نیوشا ضیغمی و همسرش بودند . در نیمه های کنسرت هادی منتظری تمام قد ایستاد و به تشویق گروه پرداخت.

گروه «مهراوه» به سرپرستی شهرام رضایی یکی از گروه های پر کاری است که شروع کار آن به سال 1390 بر می گردد این گروه سابقه اجرا در سالن های حوزه هنری ،ایوان شمس وبرج میلاد را دارد.

  کنسرت گروه مهراوه  در چهارمین سال اجرای خود قرار است از 27 اردیبهشت ساعت 21:30در تالار رودکی به اجرا برود .

حدود 7 تن از نوازندگان این گروه عضو گروه جوان به سرپرستی استاد کیانی نژاد هستند که بعد از منحل شدن جوان به مهراوه پیوستند .

اعضای گروه «مهراوه» را بهمن فریادرس (کمانچه، آهنگساز و تنظیم‌کننده قطعات کردی)، امین حیدری (عود و آهنگساز)، شهرام رضایی (دف و سرپرست گروه)، مهدی سیادت (سنتور)، حمید قنبری (تنبک)، حسن مکانیکی (نی)، صابر سوری (عود)، قاسم رحیم‌زاده (تار)، مهنا کاشانی (قیچک)، مهرداد مسعودی فرید (کمانچه) و رامین ملکی (دهل)  در این کنسرت تشکیل می دادند.

در ادامه عکس های امیر خامنه را از این کنسرت ببینید:

منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q