۱۴۰۳ پنجم ارديبهشت - 01:20 ب.ظ

برای پاشایی که ماندگار شد؛هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق

هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق

نوای فارس : باورش برای خیلی ها سخت بود اما مرتضی پاشایی رفت تا ابدی شود. بیماری او طی مدتی که خبرآن در سرتاسر ایران پیچیده بود، موردتایید بسیاری قرار نگرفت. بسیاری بر این باور بودند که بیماری وی بیش از هر چیزی یک شوی تبلیغاتی و نمایش است . چون اینگونه شایعه شده بود که اطرافیان پاشایی برای هرچه مطرح تر شدن وی و همچنین فروش بلیت های کنسرت او دست به چنین اقدامی زده اند و سعی در جلب توجه دیگران دارند. اما شایعه، شایعه نبود، و در کمال ناباوری واقعیت یافت. مرتضی پاشایی از بین ما رفت و جامعه موسیقی عزادار شد تا باری دیگر خواننده ای در اوج، دل هواداران خود را داغدار کند.

نگاهي به کارنامه او در موسيقي پاپ، گواه روشني براي تاييد اين ادعاست که مرتضي پاشايي توانست مسير تازه اي را در موسيقي کشورمان بگشايد و ترانه هايش - چه آنهايي که خود خواند وچه آنهايي که ديگران اجرا کردند- مي تواند در زمره بهترين هاي موسقي پاپ کشورمان است.

پرداختن به کارنامه موسيقي اين موسيقيدان و خواننده جوان در روزجمعه اي که خبر درگذشت اش را شنيديم، نه در حوصله ماست و نه جاذبه اي براي خواندش هست.

اين جا تنها بايد از بي اخلاقي برخي از رسانه هاي فضاي مجازي گله و شکايت کرد؛ آناني که به دور از خصيصه هاي انساني، تنها و تنها براي جذب کاذب تعدادي مخاطب، اعلام زودرس مرگ هنرمندي همچون مرتضي پاشايي را دستاويز شيوه نادرست و غيراخلاقي شان قرار دادند. اینکه عده ای این موضع را شایعه می دانستند بسیار معقول تر و منطقی تر از آنی است که پاشایی بارها به دست رسانه ها از دنیا رفت و بارها زنده شد. باور نکردن اینکه او بیماری ای ندارد شاید بیش از هر چیز به این بازگردد که علاقه مندان نمی خواهند از دست رفتن عزیزی را پیش رو داشته باشند اما اینکه بارها و بارهاخبر مرگ او منتشر شود تا بازدید بالاتر برود، حیله کثیفی است و غیرقال بخشش!

کم نيستند وبلاگ نويسان و سايت هايي که ابتدايي ترين اصول انساني را زير پاي انعکاس اخبار نادرست قرباني مي کنند و غافلند که اين رويه بي شرمانه چه آسيب هايي به آن شخص و خانواده اش مي رساند.

شايد کساني که روزها پيش از درگذشت مرتضي پاشايي خبر مرگ او را منتشر مي کردند حالا کمي- فقط کمي- به شيوه هاي غيراخلاقي خبررساني شان بينديشند؛ اميدواريم...

امروز پيش از هر زمان ديگر به شعر شهيار قنبري و آهنگ اسفنديار منفردزاده و صداي زنده ياد فرهاد مي انديشم  که با صداي محزون مي خواند: « توي قاب خيس اين پنجره ها/ عکسي از جمعه غمگين مي بينم...»

بازتاب مرگ پاشایی در نمایشگاه مطبوعات

همزمان با درگذشت مرتضي پاشايي، خواننده پاپ کشورمان برخي خبرگزاريها و رسانهها در نمايشگاه مطبوعات با پخش صداي وي، فضاي سنگيني را در نمايشگاه ايجاد کردند.

ایسنا در این باره نوشت: بيستمين نمايشگاه مطبوعات و رسانهها در آغاز به کار خود، قطعه «ارغوان» عليرضا قرباني را در فضاي نمايشگاه طنين انداز کرد.

اما ظهر جمعه  با اعلام خبر درگذشت مرتضي پاشايي، صداي وي در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها طنينانداز شد که فضاي سنگيني را هم براي اهالي رسانه و هم بازديدکنندگان در نمايشگاه ايجاد کرد

غمي که بر دل مرتضي پاشايي ماند

مرتضي پاشايي در روزهاي پاياني عمرش از بعضي شايعات غمگين بود و ميگفت: مردم به جاي اينکه برايم دعا کنند، با شايعه مرگم، غم بزرگي بر دل من نشانده اند.  

اين خواننده جوان پاپ که صبح روزجمعه، 23 آبانماه از دنيا رفت، چند روز پيش از مرگ، درگير شايعات زيادي مانند خبر فوت، در کما رفتن و ... شده و معتقد بود که بعضيها ميخواهند او را زنده به گور کنند.

رسانه هاي غيررسمي، بارها خبر درگذشت اين هنرمند جوان را منتشر کرده و باعث رنجش او و خانوادهاش شده بودند.

مرتضي پاشايي، متولد 20 مرداد 1363 بود و موسيقي را از 14 سالگي با نواختن گيتار آغاز کرد. او از کودکي با بيماري زخم معده دست و پنجه نرم ميکرد و سرانجام پس از بستري شدن در بخش ICU بيمارستان، سرطان معده او را از پا درآورد.

در روزهاي بستري شدن اين هنرمند، علي مرادخاني - معاون هنري وزير ارشاد -، محسن چاوشي، سيروان و زانيار خسروي، شهرام شکوهي، مازيار فلاحي، بهنام صفوي، محمد عليزاده و ... از پاشايي عيادت کردند و در حالي که دوستدارانش اشتياق زيادي به ديدار با اين هنرمند داشتند، او ممنوعالملاقات شده بود.

پس از درگذشت پاشايي، کنسرت گذار اين هنرمند، از دوستداران مرتضي پاشايي درخواست کرد تا مقابل بيمارستان تجمع نکنند و تأکيد کرد که پيکر اين هنرمند به سردخانه منتقل شده است. براساس اعلام، قرار است پيکر اين خواننده موسيقي پاپ صبح روز يکشنبه، 25 آبانماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شود.

««گل بيتا» و «اسمش عشقه» از جمله آثار اين هنرمند است. همچنين در سال 1392 قرار بود پاشايي تيتراژ سريال «عصر پاييزي» را اجرا کند، اما با وجود اينکه قطعهي موسيقي مربوط به اين سريال آماده شد، اما مسوولان صداوسيما مضمون شعر اين قطعه را نپذيرفتند و اين قطعهي موسيقي بهصورت تکآهنگ در فضاي مجازي منتشر شد. با اينکه در ماههاي اخير، بيماري به پاشايي فشار آورده بود، اما او دست از فعاليت نکشيد و صحنهي اجراي زنده را ترک نکرد و در چند اجرا با هوادارانش ديدار کرد.

««يکي هست» از قطعات معروف مرتضي پاشايي بهشمار ميرود که ترانهاش از مهرزاد اميرخاني است و پاشايي آهنگسازي و تنظيم آن را برعهده داشت. اين قطعه را که مورد علاقه بسياري از طرفداران اين هنرمند است.

بعد رفتنم چه می شود؟

پاشایی در مضاحبه ای که با یک نشریه خانوادگی داشت گفته بود:

آدم در خلوت به همه چيز فکر مي کند. مثلا اينکه بعد رفتنش چه اتفاق هايي مي افتد. زندگي برايم مانند يک نمايشنامه است و هر داستاني، يک جايي تمام مي شود. به قول امام علي(ع) طوري زندگي کن که انگار فردا نيستي و طوري هم زندگي کن که انگار سالها زندگي خواهي کرد. من در اين مدت تلاش کردم اين طور باشم.

يک نکته مهم در مورد من اين است، در کنسرت ها وقتي هواداران دعايم مي کنند من انها را لب خواني مي کنم و انرژي آنها را احساس مي کنم....

نمي شود که به ماجرا فکر نکرد. به هر حال مسئله کوچکي نيست. داستان يک تنيس باز مشهور را شنيدم که با تزريق خون آلوده؛ بيماري ايدز گرفت. زماني که در باره ماجرا از او پرسيدند که چرا تو؟ گفت:« در تمامي سال هايي که کاپ قهرماني را گرفتم نگفتم چرا من؟ حالا چطور مي توانم بگويم؟» اين داستان خيلي روي من تاثير گذاشت....

منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q