۱۴۰۳ پانزدهم ارديبهشت - 09:13 ب.ظ

تقویم موسیقی - تولد هومان اسعدی - 23 بهمن ماه



هومان اسعدی
زمینه فعالیت : انتوموزیکولوگ ، محقق و مؤلفزادروز : 1349/11/23

وی آموختن ساز سه‌تار و رديف موسيقی كلاسيك ايرانی را نزد داريوش پيرنياكان آغاز كرد. همزمان نزد داريوش طلايی و مجيد كيانی به فراگيری رديف و مبانی نظری و عملی در سنت موسيقی كلاسيك ايرانی و نزد مرحوم دكتر محمدتقی مسعوديه به فراگيری مبانی موسيقی‌شناسی و اتنوموزيكولوژی پرداخت.

او همچنین در زمینه‌ی شناخت ردیف و موسیقی کلاسیک ایرانی از محضر دکتر داریوش صفوت و حسین علیزاده نیز بهره برده است. وی فارغ‌التحصيل دوره‌ كارشناسی رشته‌ موسيقی و كارشناسی‌ارشد پژوهش هنر، با گرايش پژوهشی موسيقی، از دانشكده‌ی هنرهای زيبای دانشگاه تهران و فارغ‌التحصیل دوره‌ی دكتری تخصصی پژوهش هنر، با گرايش پژوهشی موسيقی، از دانشكده‌ی هنر دانشگاه تربيت مدرس است.

عناوین پایان‌نامه‌های کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و رساله‌ی دکتری وی به ترتیب عبارتند از: «شش‌مقام در ماوراء‌النهر: نگاهی به پیشینه‌ی تاریخی و ساختار کنونی»؛ «حیات موسیقایی و علم موسیقی در دوران تیموریان: از سمرقند تا هرات»؛ «مفهوم و ساختار دستگاه در موسیقی کلاسیک ایران: بررسی تطبیقی ردیف».

او از سال 1375 به تدريس دروس مربوط به موسيقی‌شناسی در مقاطع هنرستان، کاردانی، کارشناسی و کارشناسی‌ارشد در موسسه‌ی آموزش عالی سوره، موسسه‌ی آموزش عالی جهاد دانشگاهی، دانشگاه جامع علمی‌ـ‌كاربردی، دانشكده‌ هنرهای زيبای دانشگاه تهران، دانشكده‌ی هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی، دانشكده‌ موسيقی دانشگاه هنر، گروه آموزش صدا و سیما و هنرستان موسيقی پرداخته است.

هومان اسعدی عضو جامعه بين‌المللی اتنوموزيكولوژی، انجمن بين‌المللی پژوهشگران آسيای مركزی، گروه مطالعاتی «مقام» و گروه مطالعاتی «منابع تاريخی موسيقی سنتی» در شورای بين‌المللی موسيقی سنتی يونسكو، عضو و نماينده‌ی شورای بين‌المللی موسيقی سنتی يونسكو، سرپرست كميته‌ی ملی مجموعه‌ی بين‌المللی ادبيات موسيقايی يونسكو در ايران، عضو و رئیس اسبق هئيت مديره‌ی كانون پژوهشگران خانه‌ی موسيقی ايران، و عضو هيئت تحريريه‌ی فصلنامه‌ی موسيقی ماهور است.

او همچنين به عنوان عضو شوراها و كميته‌های تخصصی موسيقی با مراكزی همچون فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مركز بين‌المللی گفتگوی تمدن‌ها، مركز موسيقی حوزه‌ی هنری سازمان تبليغات اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مرکز توسعه‌ی آموزش هنری و مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته‌ی ملی موسیقی در شورای جهانی موسیقی یونسکو همكاری داشته است.

وی تا كنون مقالات پژوهشی متعددی را در نشريات و دانشنامه‌های تخصصی داخلی و خارجی به انتشار رسانده و مقالات متعددی را نيز در كنفرانس‌های بين‌المللی در زمينه‌ی موسيقی ارائه نموده است. او همچنین مدیریت بخش علمی موسیقی در بنیاد دائره‌المعارف بزرگ اسلامی را نیز بر عهده دارد.

هومان اسعدی در حال حاضر به عنوان عضو هیئت علمی تمام‌وقت، استادیار گروه آموزشی موسیقی، و معاون آموزشی دانشکده‌ هنرهای نمایشی و موسیقی در پردیس هنرهای زيبای دانشگاه تهران مشغول به كار است.


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q