نوای فارس: چهارمین شب ارکستر سمفونیک تهران در کنار آبهای اروند رقم خورد. به گزارش نوای فارس به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد رودکی، ارکستر سمفونیک تهران که سفر خود را از شهر عسلویه آغاز کرده بود در چهارمین شب به ساحل رود اروند رسید تا مردم آبادان و خرمشهر شاهد اجرای زنده آنها باشند.
شهرداد روحانی، رهبر ارکستر سمفونیک درباره حضورشان در آبادان گفت: امشب قطعه خلیج فارس را اجرا میکنیم. این قطعه را بارها در تهران و همینطور در اروپا و کشورهای دیگر اجرا کردهایم اما خیلی خوشحالم که حالا به فاصله نزدیکی از خلیج فارس آن را برای شما اجرا میکنیم.
مخاطبان بعد از اشاره روحانی به این موضوع با شور و شوق به تشویق پرداختند. در ادامه این برنامه، قطعه «فریاد تهی» از ساختههای روحانی اجرا شد. رهبر ارکستر سمفونیک تهران درباره این قطعه گفت: فریاد تهی در بحبوحه جنگ و به احترام کسانی ساخته شد که با فداکاری و رشادت اجازه ندادند ایران به دست دشمن بیفتد و من اینجا باز هم این قطعه را به این عزیزان تقدیم میکنم.
در میانه تشویق حاضران روحانی با اشاره به تاریخچه ارکستر سمفونیک تهران گفت: این ارکستر نزدیک به هشتاد سال قدمت دارد و در تمام وقایع تاریخی با مردم همراهی کرده و در صحنه حضور داشته است.
روحانی در ادامه درباره حضور نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران در جبهه گفت: جالب است بدانید که در زمان جنگ تحمیلی هم ارکستر سمفونیک برای روحیه دادن به رزمندگان فعال بوده است و خوشحالم بگویم که ما امشب در جمع نوازندگان خود کسانی را داریم که در زمان جنگ در جبههها حاضر شدند و با اجرای موسیقی تلاش کردند روحیه رزمندگان حفظ شود.
روحانی در ادامه با دعوت از حسین تاجیک و سیامک میردادیان آنها را به حضار معرفی کرد و توضیح داد: این دو عزیز از جمله کسانی بودند که در آن زمان در جبهه حاضر شدند و یکی از خاطرات شگرف آنها این است که در زمانهایی که حتی آبی برای نوشیدن نبود یا غذایی برای خوردن نبود آنها ماندند و رزمندگان را با نواختن موسیقی روحیه بخشیدند. میخواهم بگویم موسیقیدانها در آن زمان برای حمایت از رزمندگان از هیچ چیز رویگردان نبودند.
در چهارمین شب اجرای برنامه علیاصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد، فرزاد طالبی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، علیاکبر صفیپور، مدیرعامل بنیاد رودکی، قنواتی، مدیرکل ارشاد منطقه آزاد اروند نیز در جمع مخاطبان حاضر بودند.
کاراندیش با اشاره به اجرای قطعه «خلیج فارس» در این برنامه گفت: اجرای قطعه خلیج فارس برای کسانی که امشب شاهد این برنامه بودند تصویرگر شکوه و عظمت همیشگی ایران و خلیج فارس بود.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که هنر گویاترین زبان برای انتقال مفاهیم فرهنگی است، افزود: اجرای این قطعه برای جمعیت انبوهی که امشب گرد هم آمده بودند کمک میکند مفهوم عظمت خلیج فارس به مردم منتقل شود و این مایه خوشحالی ماست که عده زیادی بتوانند از این اجرا بهره ببرند.
کاراندیش همچنین درباره برنامههای در پیش رو در حوزه موسیقی در وزارت ارشاد توضیح داد: با پیگیریهای مداومی که در مجموعه وزارت ارشاد صورت گرفت ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران که مدتها بود فعالیت نداشتند باردیگر راهاندازی شد و برنامههایی ترتیب داده شده در مجموعه بنیاد رودکی تا این دو ارکستر به شهرهای دیگر سفر کنند و مردم از نزدیک اجرای آنها را شاهد باشند. همچنین برنامههایی در دست انجام داریم برای راهاندازی ارکسترهای دیگر که در آینده وقتی به سرانجام رسید درباره آنها اطلاعرسانی میشود.
فرزاد طالبی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، در این باره گفت: بسیار خوشحالم که امشب ارکستر سمفونیک تهران در خدمت مردم آبادان است. در حال حاضر این سفر برای جنوب کشور برنامه ریزی شده که از عسلویه آغاز شد و سپس به بوشهر و آبادان رسید و در اهواز پایان مییابد.
وی درخصوص اجرای تورهای استانی در دیگر نقاط کشور توضیح داد: برنامه ریزیهایی شده تا این اتفاق در ایام دیگری ادامه پیدا کند و شاهد اجرای ارکستر سمفونیک در استانهای دیگر باشیم.
طالبی درباره مناسبت اجرای قطعه «خلیج فارس» در جنوب کشور تصریح کرد: برنامه ریزی انتخاب قطعات متناسب با مکانی است که گروه در آن به اجرا میپردازد. به تبع، چون این برنامه برای جنوب کشور ترتیب داده شده بود قطعه خلیج فارس انتخاب شد. ارکستر سمفونیک رپرتوارهای زیادی در اختیار دارد و این امکان وجود دارد تا در مکانهای دیگر رپرتوارهای دیگری متناسب با جایی که ارکستر سمفونیک به اجرا میپردازد انتخاب شود.
همچنین قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند در رابطه با اجرای ارکستر سمفونیک در آبادان گفت: این اجرا که بعد از مدتها خارج از استان تهران اتفاق میافتد شروع حرکتی است برای هرچه بیشتر آشنا شدن مردم سایر شهرها با موسیقی فاخر. وی در ادامه به تاثیر مثبت چنین برنامههایی اشاره کرد و افزود: مطمئنم که چنین اجراهایی نه تنها برای مردم که برای فعالان عرصه موسیقی در این شهر حائز اهمیت است. استقبال چشمگیر مردم از اجرای امشب به خوبی گویای این مطلب است. امشب، رخداد باشکوهی برای مردم خرمشهر و آبادان بود.
قنواتی در پایان از تمام کسانی که به نحوی موجب فراهم آمدن این فرصت شدند، تشکر کرد و گفت: از اعضای ارکستر سمفونیک تهران که وقت و انرژی خوبی گذاشتند تشکر میکنم. همچنین از مدیران محترمی که برای شکلگیری این شب مهم با ما همکاری کردند، به خصوص از دکتر صفیپور، مدیرعامل بنیاد رودکی که زمینهساز چنین اتفاقی بودند قدردانی میکنم.
گفتنی است ارکستر سمفونیک تهران در آخرین شب سفر خود به جنوب کشور امروز میزبان اهوازیها میشود.