۱۴۰۳ ششم ارديبهشت - 11:06 ب.ظ

نشست رونمایی آلبوم «آغیزیئمیشی» برگزار شدرامین بهنا: جسارت وتوانایی آهنگساز و خواننده اثر ستودنی است

رامین بهنا: جسارت وتوانایی آهنگساز و خواننده اثر ستودنی است

نوای فارس- مازیار رضایی: از اولین آلبوم راک-فیوژن آذری باعنوان «آغیزیئمیشی» در غروب جمعه 21 فروردین ماه رونمایی شد.

از آلبوم راک-فیوژن آذری که عنوان اولین را در این حوزه با خود یدک می کشید، با حضور عوامل آلبوم، خبرنگاران و جمعی از هنرمندان در شرکت سرنا رونمایی شد.

در ابتدای مراسم قطعاتی از این آلبوم برای حضار به اجرا در آمد تا بتوانند در نشست خبری مرتبط با آن سوالات خود را برای عوامل مطرح کنند.

علی پرکار که آهنگسازاین آلبوم است در واقع اولین اجرای بعداز انتشار آلبوم خود را با حضور نوازندگانی همچون حامد اکبری(گیتارباس)،ادیک عزیزی(درامز)،  احسان نیازی(گیتارالکتریک)مهرداد نصیری برگزار کرد.

اولین قطعه شعر معروف حیدربابا با همین عنوان بود که توسط گروه به اجرا در آمد. این گروه با سبک وسیاق راک سعی در اجرای قطعه داشت  که در همنوازی با سه گیتارو کیبوردهمراه بود.

دوقطعه دیگرنیز به همین ترتیب به اجرا در آمدند و پس از آن نشست رونمایی و پرسش و پاسخ این آلبوم و در واقع مناظره عوامل با خبرنگاران آغاز شد.

علی پرکار؛خواننده و آهنگساز، رامین بهنا؛مشاور هنری،نیماجوان؛ مدیرنشر و پخش موسیقی جوان و علیرضا ایرانی نژاد؛ به عنوان مشاور رسانه ای این آلبوم به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

«آغیزیئمیشی»  یک پروژه تحقیقاتی است

علی پرکار در ابتدا به معرفی آلبوم «آغیز ییمشی»پرداخت و در این باره گفت:درمورد ساخت این آلبوم باید بگویم که دروهله اول برای خودم یک پروژه تحقیقاتی در زمینه این نوع از موسیقی بود.

درموسیقی آذبایجان دچار رکود شده بودیم و خواستم بر اساس تجربیاتی که طی سالها به دست آورده بودم یک پل ارتباطی میان فرهنگ آذبایجان و موسیقی جهانی زده باشم که جوانان ما بتوانند با موسیقی فو لک آذری ارتباط برقرار کنند. در این راستا احساس کردم شاید موسیقی اکتیوتری نیاز باشد وبه همین دلیل روی موسیقی راک متمرکز شدم و کلیت را بر این پایه گذاشتم. اشعاری از شاعران بزرگ را نیز انتخاب کردیم که بیاتی هایی از فولک آذربایجان بودند ، از جمله استاد شهریار، استاد علی آقا واحد و دکتر اکبر بزرگ امین .می خواستیم شعرهایی انتخاب شوند که با زبان امروزی با مخاطب ارتباط بگیرند.

در ادامه نشست رامین بهنا گفت: در این نشستها نمی توان راجع به موسیقی حرف زد چرا که موسیقی روی سن خودش را نشان می دهد و با همه حرف می زند. علی با گروهش تمرینات کمی داشتند . شما اجرای آنها را دیدید و شنیدید. اجرای خوبی بود. امروز شرایط جالبی در موسیقی ایران حاکم است. اولا اینکه خانواده موسیقی ایران خیلی بزرگ شده و صنعت موسیقی در جریان است و باوجود سنگهایی که می اندازند این صنعت پابرجاست. پشت بند این صنعت است که موسیقی به شکل سری دوزی شده است.موسیقی پست هم می آید که اقتصاد در آن جاری باشد و از آن پول دربیاید و شهرت کسب شود. متاسفانه این روزهانیز هر موسیقی ای که موفق می شود ، پشت بند آن همه همان کار را دنبال و تقلید می کنند.

وی با بیان اینکه در این میان یک سری از افراد کار موسیقی را به شکلی کاملا جدی دنبال می کنند، تاکید کرد: به گفته همایون مجدزاده بچه های موسیقی دارند سفت کار می کنند و به صورت جدی آن را دنبال می کنندو علی پرکار نیز یکی از استخواندارهای این عرصه است که آلبوم «آغیز یئمیشی» را بر اساس همین جدیت ساخته است.

بهنا: موسیقی آلبوم در عین پیچیدگی، ساده است

 

بهنا با اشاره به مزیتهای این آلبوم گفت: این آلبوم سه مزیت عمده دارد که اولین آنها ملودی های بسیار شیرینی است که در آن درجریان است که هم تاریخ مصرف ندارد و هم هرزمان که گوش کنید تازه است و به نظر می آید همین امروز تولید شده اند. دوم ارادتی است که او به ادبیات زبان مادری اش دارد و تمرکزی که در انتخاب اشعار داشته و اشعار خوبی انتخاب کرده است. سوم تنظیم بسیار ساده آلبوم و نوازندگی های منظم و تمیز در آن است که به رخ مخاطب خود کشیده است.

این آهنگساز ادامه داد: نکته جالب در این آلبوم این است که ملودی ها، همان ملودی های آذربایجانی است اما با تکنیک راک همراهشان کرده است و این بسیار ارزنده است و امیدوارم از این دست آثار بیشتر ببینیم و بشنویم. باکه ید خوشحال بود که گروهها و افرادی هستند که با موسیقی فکر شده چنان پایمردی و استقامتی از خودنشان دادند تا امروز شاهد رشد آرام آرام تعدادمخاطبان و هوادارانی که اهل تفکر و تعقل هستند باشیم. خوشحالم بگویم که تعداد این مخاطبان رو به افزایش است و باید توجه داشت که ادامه این داستان مسلما تغییر ذائقه و سلیقه مخاطب حداکثری را به سمت موسیقی فکر شده در پی دارد. علی پرکار یکی از هنرمندانی است که به کارخود فکر می کند و آلبوم  «آغیزیئمیشی»، گواه این مدعاست.

نیما جوان در ادامه صحبتهای پرکار با تاکید براینکه موسیقی با هر طبقه بندی ای خطرناک نیست، گفت: موسیقی راک خطرناک نیست بلکه بیان پاره ای از دغدغه هاست مثلا اجتماعی و فردی مثل اعتیاد، خیانت و به طور کلی درد ، عشق و جنون! اتفاقا  موسیقی راک با بیان اینگونه مسایل که البته بنده به بخشی از دغدغه های هنر موسیقی با طبقه بندی راک اشاره کردم در راستای چاره جویی برای رفع مسایل گام برمی دارد . پس موسیقی راک خطرناک نیست. موسیقی راک دغدغه مند است و من با شرف و پرمهری اند.

وی افزود: امید که امسال همدوشان فرهنگی ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر به موسیقی راک نظر کنند و صحبت های هنرمندانی که دراین عرصه درتلاش هستند را بیشتر بشنوند.

 

در ادامه رامین بهنا گفت: اولین نکته ای که در این آلبوم خیلی برجسته است ادبیات است و اولین وظیفه موزیسین این است که این ادبیات را درست منتقل کند. اشعار و ماهنی های استفاده شده در این اثر همگی از بین برجیته ترین و پرمعناترین آثار ادبیات
آذری از جمله آثار استاد شهریار دستچین شده اند.

ایرانی نژاد: شهریار به هیچ ایدئولوژی خاص وابستگی نداشت

علیرضا ایرانی نژاد که به عنوان مشاور رسانه ای این گروه در نشست حضور یافته بود در ادامه صحبتهای دوستانش گفت: برای من که یک آذربایجانی هستم ، شهریار فقط یک شاعر نیست. اوبرای من تجسم زنده و همیشگی یک اسطوره است. پس طبیعی است موسیقی با هرسبک و لهجه ای آنگاه که دباشعر شهریاردرآمیزد برایم بسی شنیدنی تر و جذاب تر شود. اما این تنها دلیل جذابیت این آلبوم برای من نیست که آنچه این اثر را برای من جالب توجه وشنیدنی کرده تلاش وگامهای تجربی وجسورانه هنرمندی است که می کوشد تا با بوطیقای موسیقی خود قابلیت های ادبی زبان مادری خود را در سبک هنری خود اریه دهد و به اثبات برساند. در این راه نیز ازماهنی ها و اشعار شعرای آذری از جمله شهریار استفاده کرده است.

وی با اشاره به اینکه شهریار به هیچ ایدئولوژی رایج در ایران زمان خود وابستگی نداشت، افرود: مهدی اخوان ثالث درباره شهریار می گوید: شهریار به شدت وپاکی صداقت تحت تاثیر اطرافیان و دمخورانش واقع می شود. اگر مذهبی بودند، مناجات های زیبایش، و اگر نیمایی ها بودند، دومرغ بهشتی می گفت و اگر آذربایجانی های چنین و چنان بودند، حیدربابایه سلام می گفت . خلاصه مردی بود جاری و ساری با همه و هرچه هست و نیست و البته مهربان و خونگرم با همه.

ایرانی نژاد ادامه داد: فرشاد رمضانی اعتقاد دارد راک بیشتر از اینکه موزیک باشد بیشتر یک تفکر و فلسفه است.

علی پرکاردر پاسخ به سوال همایون مجدزاده مبنی بر چگونگی شکل گیری کارها گفت:اول اشعار را انتخاب کردیم و از آنجایی که آهنگسازی شعرهای شهریار از لحاظ وزنی خیلی سخت است، تمرکز زیادی روی این موضوع داشتیم. من برای اینکه بتوانم به خوبی بر روی این اشعار موسیقی بسازم با شاعران بسیاری مشورت کردم و گاهی مجبور شدیم برای یک شعر از چندکسر میزان مختلف استفاده کنیم. به همین دلیل رفتم پیش شعرای آدربایجان تا وزن شعر آذربایجانی را بشناسم و بعداز چندجلسه کار، تازه فهمیدم چه وزن ها و هجاهایی وجود دارد که از آنها بی خبر بوده ام. سپس اقدام به ملودی سازی بر روی آنها کردم.

وی ادامه داد: با پرداختن به موسیقی راک واشعاری از این دست  سعی کردیم به نوعی بین موسیقی مقاماتی و جهانی آشتی برقرار کنیم  که در این تحقیق به این هدف نزدیک شدیم. ما برای تولید یک هنر ابزارهایی به نام ساز داریم ومی خواهیم احساساتمان را به کمک آنها به دیگران منتقل کنیم، مهم نیست که این سازها چه ملیتی خواهند داشت. مسلما در بیان موسیقی آذری ما نمی توانیم از راک آمریکایی استفاده کنیم بلکه ما می خواهیم حس و حال فرهنگ خود را با ابزارهای مدرن ارائه دهیم.

 

جز 30 درصدآهنگسازان دارای درک و استعداد، مابقی مقلد و تابع اند

بهنا در ادامه صحبتهای پرکار گفت: موج موسیقی راک از زیر زمینها راه افتاد و مد شد. کسی با یک گیتار الکتریک و نواختن چند تا آهنگ ،سازنده موسیقی راک نیست. بیشتر آثاری که من تاکنون شنیده ام چه به صورت رسمی و چه غیر رسمی، حدود 30 درصدشان آن استعداد و درک را داشته اند و بقیه تابع بوده و فقط تقلید کرده اند. از کسی هم نام نمی برم چون اصولا با غربال کردن مخالف هستم. به اعتقادمن همه باید باشند و الان در شرایطی هستیم که به واسطه تجربه کم، بیش از هرچیزی کمیت را باید درنظربگیریم. باید اجراهای بیشتری داشته باشیم و آلبومهای بیشتری منتشر کنیم و بعد از میان انبوهی از آثار دست به انتخاب بزنیم و از افراد صاحب سبک نام ببریم. مامجموعا در ایران چقدر موسیقی راک داریم؟ به جرات می توانم بگویم که موسیقی راک در ایران قبل از انقلاب  قوی تر از الان بود و هنوز هم قوی تر است.

وی با تاکید بر اینکه «ایران ای سرای امید» از ساخته های استاد محمدرضا لطفی و اجرای استاد محمدرضا شجریان، یک موسیقی راک است، گفت: موسیقی راک باید جسور باشد در این اثر از نظر حسی و نوازندگی و همین طور اجرای استاد شجریان، آن شور و ماهیتی که وجود دارد، راک است . ناگفته نماند که شما در یک اثر راک با یک مجوعه باید طرف باشید نه یک جزء! به نظر من موزیسینی که راک کار می کند در باطن خود راکر است. حالا در هر ارکسراسیونی می تواند باشد. این آدم فی نفسه راکر است و این اثر ماهیت راک دارد.

راک قبل از انقلاب هنوز هم قوی تر است

در ادامه صحبتهای بهنا، ایرانی نژاد اضافه کرد: ما در یک دوره بعداز انقلاب، این نوع موسیقی در ایران بایکوت شد و کشور ترکیه موفق شد تا این نوع از موسیقی را به گوش ما برساند. بچه های راک آذربایجان در مدت سکوت و سکون، موسیقی راک را از آن ور می شنیدند و ما حتی به صورت آکادمیک هم این سبک موسیقی را در دانشگاه ها نداشتیم. اما این جریان در حال پایان یافتن است و راک ترکی در حال فراموشی است و برای بچه های آذربایجان یک رنسانس در حال وقوع است. من خوشحالم که این جریان دارد تمام می شود. البته نباید فراموش کرد همانطور که این آلبوم اولین آلبوم راک آذری و یک کار تجربی است، زمان می برد تا به استانداردهای خودمان برسیم . طی صحبتهایی که با بابک چمن آرا مدیر نشربتهوون داشتم، می گت کم کم داریم موسیق راک لری و کردی را نیز می شنویم و این امکان ایجاد می شود که این دوستان تجربیات خود را عملی کنند. بهتر است که بچه های دهه های 40 و 50 تجربیات خود را با بچه های دهه های 70 به بعد به اشتراک بگذارند . چرا که ما به یک همدلی و تبادل اطلاعات نیاز داریم که شرط اول پیشرفت مان است.
سپس بهنا به صحبتهای خود ادامه داد و گفت: من اعتقادی به این موضوع ندارم که موسیقی را باکلام و بی کلام می داننند. من بر این عقیده ام که ما موسیقی داریم و موسیقی باکلام! بی کلامی معنایی برایم ندارد. چون با این تقسیم بندی هویت موسیقی زیر سوال می رود .

سرنا برنامه های منحصر به فرد دارد

در پایان این نشیت سعید خورزنی مدیر شرکت سرنا درباره فعالیت های این شرکت گفت: در سال گذشته در آموزشگاه سرنا بند کمپ های برگزار شد که این بند کمپ ها به پیشنهاد خود اساتید ایرانی برگزار شد. این بند کمپ ها برای سه ساز درامز، گیتار بیس و گیتار الکتریک و در 4 بخش ورک شاپ، مستر کلاس ها و... برگزار شد.

وی ادامه داد: در سال گذشته بیش از 10 گروه آموزشی به ایران آمدند که یکی از آن گروه ها بند کمپ ها بودند. برای سال 94 نیز برنامه های آموزشی وجود دارد که در آینده ای نزدیک برنامه های آن اعلام خواهد شد.شرکت سرنابا هدف خدمت به جامعه موسیقی ایران افتتاح شد. مجموعه سرنا شامل آموزشگاه موسیقی ، فروشگاه سرنا، استودیو سرنا و سالن کنسرت سرنا می باشد. از فعالیت های مهم این مجموعه برگزاری کنسرت ها در سبک های مختلف موسیقی، برگزاری ورک شاپ ها و مستر کلاس ها با مجرب ترین اساتید موسیقی ایران و جهان، برگزاری گردهمایی نوازندگان ساز های مختلف، ضبط آلبوم های موسیقی و ....است.

وی همچنین گفت: شرکت ما تاکنون به برگزاری هشت گردهمایی برای نوازندگان درامز، دو گردهمایی برای نوازندگان گیتار بیس، دو پلی الانگ برای نوازندگان درامز، مستر کلاس استیو بیکر نوازنده مطرح ساز دهنی، مستر کلاس ویم د وریس نوازنده برجسته درامز،-  دو مستر کلاس و ورک شاپ حکیم لودین نوازنده با سابقه پرکاشن، کنسرت اینسترومنتال راک با حضور گروه موسیقی، کنسرت پاپ – راک گروه پیکلاویه، درام کمپ تهران با حضور شایان فتحی، مستر کلاس اشتفان ماس نوازنده پرکاشن، برگزاری بند کمپ تهران که شامل کلاس های آموزشی برای سه ساز درامز، گیتار بیس و گیتار الکتریک با حضور اساتیدی از کشور آلمان اقدام کرده است و در صدد برنامه های منحصر به فرد دیگر است.


 

منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q