نوای فارس – مهرنوش قضاوتی: کافه کتاب مکتب تهران، عصر یکشنبه میزبان آیین رونمایی از دو آلبوم «دلبرطناز» با صدای «سینا سرلک» و «زنجیر گیسو» با صدای «ابراهیم یوسفی نژاد» به آهنگسازی «سیاوش آریا منش» بود. البته به علت باران پاییزی این مراسم با تاخیری طولانی اغاز شد.
برنامه با نواختن تنبک و سنتور آغاز شد. در پایان این دو نوازی، بیست دقیقه ای حاضران با تشویق های خود، سیاوش آریا منش آهنگساز و نوازنده سنتور و حسین پور نوازنده تنبک را بدرقه کردند.
سپس مجری برنامه از «رضا مهدوی» ، مدیر موسسه فرهنگی - هنری «راوی» و نوازنده سنتور، دعوت کردتا به جایگاه بیاید. مهدوی ضمن تشکر از حاضران و همچنین دو نوازی ابتدایی، صحبت خود را این گونه شروع کرد: این قطعات مرا به دهه شصت می برد. متاسفانه موسیقی هایی که الان می شنویم هویت ندارند و بر اساس فرهنگ ما تولید نمی شوند. اما این آلبوم ها فرهنگ دارند. موسیقی نشان دهنده هویت واقعی یک کشور است. خوشبختانه وقتی ما این آهنگ ها را می شنویم امیدوار می شویم که آینده موسیقی خوب است و هنوز شنونده هایی هستند که موسیقی با هویت را گوش کنند.
وی همچنین در ادامه از آریا منش قدردانی کرد که نسبت به استاد «پایور» ادای دین می کند. او در پایان خود را از این استقبال برای احیا موسیقی ایرانی، بسیار خرسند دانست.
در ادامه برنامه سوسن دهلوی، پیمان آذرمینا، عباس رضیی ، در جایگاه حاضر شدند. سوسن دهلوی ضمن تبریک برای انتشار آلبوم، خوشحالی اش را برای این آثار جاودان نشان داد.
پیمان آذر مینا گفت: آلبوم را شنیدم. رنگ و بوی آثار استاد پایور در آن پیداست. وی پس از تاکید بر این که مخاطب او جامعه موسیقی خواهد بود، گفت: موسیقی ما این قدر غنی هست که نیازی به خواننده نداشته باشد گرچه سنت تا الان برخلاف این دیکته کرده است. من نتوانستم به استاد ادای دین کنم اما آریامنش با انتشار 2 آلبوم این کار را به خوبی انجام داده است. تنها توصیه من به او این است که سبک خاص خود را پیدا کند، چون هر کسی روحیات خاص خود را دارد.
عباس رضیی صحبت های خود را این گونه آغاز کرد: از آثار آریا منش پیدا است که با توجه به سن او، پیشرفت چشم گیری داشته و این موضوع با توجه به اوضاع و شرایط موسیقی.کنونی قابل تقدیر است. او نظر خود را درباره انتخاب اشعار بیان کرد و خواست که اشعاری متناسب با دستگاه و گوشه ای که خوانندگان می خوانند انتخاب کنند.لازم نیست که ابیات به ترتیبی که مکتوب شده اند خوانده شوند بلکه باید به ترتیبی خوانده شوند که با حال و هوای موسیقی هم خوانی داشته باشند.
رضیی از شاعرانی چون محمد علی بهمنی، سیمین بهبهانی، منزوی، ابتهاج، رهی معیری نام برد و خواست هم چون شعر از نظر موسیقی هم به سطح های امروزی نزدیک شویم. او صحبت خود را با جمله « موسیقی باید با شعر روز باشد» به پایان برد.
منبع : موسیقی فارس