۱۴۰۳ ششم ارديبهشت - 01:34 ب.ظ

سومین نشست خبری جشنواره موسیقی فجر برگزار شد

سومین نشست خبری جشنواره موسیقی فجر برگزار شد

نوای فارس – پریا حیرتی: جشنواره موسیقی فجر، به نوعی ویترین موسیقی ایران است. امسال با توجه به تغییرات به وجود آمده و اطلاعات بیشتر و بهتر خبرنگاران، نشست های خبری با سرپرستان گروه های حاضر در جشنواره برگزار می شود. سه شنبه 22 دی ماه نیز، هنگامه اخوان، کریستف رضاعی، مسعود شعاری و شهداد روحانی برای پاسخ به سوال خبرنگاران به محل نشست خبری آمدند.

هنگام اخوان در ابتدای این نشست بیان کرد: چندین سال بود که در جشنواره‌های مختلف موسیقی کشور حضور نداشتم. اما در این دوره از جشنواره، دعوت برادرم حمیدرضا نوربخش را پذیرفتم. دلیل پذیرشم نیز تغییراتی است که در این جشنواره ایجاد شده است.

اخوان در  ادامه گفت: سبک من در این کنسرت و کنسرت‌های دیگرم اجرا می‌کنم، سبک قدما است که با تنظیم‌های جدید ارائه می‌دهم. ضمن اینکه باید به این موضوع توجه داشت که ما دیگر آهنگساز مطرحی نداریم که بخواهیم با استفاده از آثار آنها، آهنگ‌های جدید را در کنسرت‌هایمان اجرا کنیم. موسیقی تبدیل به یک تجارت شده است . موسیقی امروز کپی برداری است و من این را دزدی می نامم. موسیقی پاپ که به طور کامل کپی شده است.

اخوان درباره  نحوه برگزاری جشنواره‌های موسیقی فجر بیان کرد: من در جشنواره‌های گذشته که به عنوان مخاطب حضور داشتم، شاهد این موضوع بودم که خواننده‌ای بعد از ۲ ماه کلاس رفتن، کنسرت برگزار می کند و همین امر باعث شد که من درجشنواره نباشم.

اخوان درباره مشکلات اجرای بانوان گفت: نبود سالن یکی از بزرگترین مشکلات بانوان است. چرا بانوان نباید در شهرستان ها کنسرت برگزار کنند. مسئولان باید به این مشکلات رسیدگی کنند.

 

بخش دوم این نشست خبری با حضور «مسعود شعاری» و «کریستف رضاعی» برگزار شد

«مسعود شعاری» به این نکته اشاره کرد که: «در حال حاضر که می‌خواهیم آلبوم «سیر» را اجرا کنیم، باید به 14 سال پیش برگردم و انگار باید دوباره نقش 14 سال پیش خودم را بازی کنم.» همچنین «کریستف رضاعی» در این نشست ضمن اشاره به اجرای پیش رویش در جشنواره موسیقی فجر گفت:«14 سال است که آلبوم سیر منتشر شده است و این تجربه همیشه برای من جالب بوده و همیشه آرزو داشتم که بعضی از قطعات سیر اجرا شود، برنامه‌ای که در جشنواره خواهیم داشت تحت عنوان «سیر» خواهد بود. در واقع ما در این کنسرت سیری در موسیقی‌های مختلف خواهیم داشت. اولین قطعه سیر یعنی «حضور» در این کنسرت اجرا خواهد شد قطعه بعد «شور عشق» نام دارد که بازسازی ارکسترال روی آن انجام شده و با همکاری ارکستر سمفونیک تهران به رهبری بردیا کیارس اجرا می‌شود،‌البته قطعه «حضور» تغییرات زیادی نخواهد داشت؛ چرا که این قطعه برای آنسامبل زهی و سه‌تار نوشته شده بود. البته رنگ آمیزی سازی این قطعه تغییراتی خواهد کرد؛ چرا که ارکستر سمفونیک همراه ما است و طبیعتا سازهای بادی را هم داریم. قطعه «شور عشق» هم تغییراتی دارد و طولانی‌تر خواهد شد. علاوه بر آن قسمت بداهه‌نوازی سه‌تار مسعود شعاری را در این اجرا خواهیم داشت.»

مسعود شعاری نیز در همین باره گفت: «این اتفاق بعد از 14، 15 سال می‌افتد فکر می‌کنم زمانی که ما این پروژه را کار کردیم اولین تجربه‌ای بود که به این شکل روی یک ساز ایرانی انجام می‌شد  و در زمان خودش کار نوعی بود. در حال حاضر که می‌خواهیم سیر را اجرا کنیم باید به 14 سال پیش برگردم و انگار باید دوباره نقش 14 سال پیش خودم را بازی کنم.همواره تجربیات ارکستری که همراه با کریستف رضاعی داشته‌ایم برای من خیلی جذاب است و امیدواریم بتوانیم اجرای خوبی را داشته باشیم.»

«کریستف رضاعی» در ادامه با اشاره به موسیقی تلفیقی گفت: «روند آلبوم «سیر» نیز به این شکل بود که ما قبلا یک کار را با سه‌تار ضبط کرده‌ بودیم و آقای شعاری از این تجربه رضایت بسیاری داشتند، بعد در ادامه صحبت کردیم تا تنظیم این چنینی روی این کار انجام شود و من خیلی استقبال کردم. زمانی که کار ضبط این آلبوم را انجام دادیم محدودیت‌های فنی زیادی داشتیم؛ اما الان دستمان بازتر است به هر حالت موسیقی ماندگار اثر زمان را ندارد و خوشبختانه ما 15 سال دوام آوردیم که امیدوارم ادامه هم پیدا کند.»

مسعود شعاری نیز در خصوص موسیقی تلفیقی گفت: «تلفیق در موسیقی بیشتر به یک اتفاق شبیه است برای بسیاری موسیقی یک نوع قداست دارد که اشکالی هم ندارد اما در ادامه این قداست به تعصب تبدیل شده و باعث می‌شود تا عادات شنیداری ما یکسویه شود. به هر حال من اعتقاد دارم با حفظ ریشه‌ها باید آزادانه و بدون تعصب حرکت کرد.»

بخش آخر نشست خبری به پرسش و پاسخ با «شهداد روحانی» اختصاص داشت.

شهرداد روحانی در ابتدای این نشست درباره اجرا هفته آینده اش که با همراه یلدا صمدی است، صحبت کرد. روحانی گفت: هفته آینده دوئت پیانویی را همراه با یلدا صمدی اجرا می کنیم که این دوئت بر اساس قطعاتی از ساخته‌های خودم برای اولین بار اجرا می شود که خوشبختانه طبق اطلاعاتی که کسب می کردم از این کنسرت استقبال خوبی به عمل آمده است. مشغول برنامه ریزی برای برگزاری این کنسرت در شهرستان ها هستیم که بعد از برگزاری تهران این تور موسیقایی برپا می شود که طی روزهای آینده پیرامون آن اطلاع رسانی های لازم خواهد شد. به هر حال بسیار خوشحالم که محتوای برگزاری این برنامه زنده که خارج از جشنواره موسیقی فجر است به شکل دهان به دهان میان مخاطبان چرخیده و به نظر می آید که با کنسرت های خوب و متفاوتی روبرو خواهیم بود.

روحانی ادامه داد: چندی پیش سفری به ایران داشتم که سفر کاری نبود و برای رسیدگی به امور شخصی ام انجام گرفته بود اما دوستان ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر وقتی متوجه شدند که من در ایران حضور دارم با من تماس گرفتند و ابراز علاقه کردند که در جشنواره حضور داشته باشم. بنده هم احساس کردم که می توانم به عنوان یک هنرمند برای موسیقی کشورم کاری را انجام دهم از این جهت پذیرفتم که در این دوره حضور داشته باشم و اجرایی را در مرکز همایش های برج میلاد تقدیم مخاطبان کنم. قرار بر این است که در این اجرا یک ارکستر زهی متشکل از نوازندگان با تجربه و مستعد موسیقی کشورمان در اختیارمان قرار گیرد. البته خوشبختانه ما در ایران نوازنده سازهای زهی به تعداد زیادی داریم که عمده آنها از نوازندگان خوب این ساز هستند. به هر حال امیدوارم که شرایط به گونه ای باشد که کنسرت با کیفیتی را برای تماشاگران اجرا کنیم. ما در این کنسرت یک سری از قطعات خودم و قطعات موسیقی کلاسیک را برای مخاطبان و علاقمندان اجرا می کنیم که با توجه به رپرتوار در نظر گرفته شده قطعات این کنسرت آثار جدیدی هستند که اگر کمی صبر کنید به طور حتم شاهد اجرای کنسرت جذابی خواهید بود.

روحانی درباره نوازندگان این اجرا بیان کرد: من از نوازندگان این اجرا خبر ندارم، فقط اطلاع دارم که از سوی ستاد جشنواره قرار است، ۴۰ یا ۵۰ نوازنده در اختیارم بگذارند. البته خیلی هم برای من مهم نیست که این نوازندگان چه کسانی هستند، در ابتدا هم گفتم که رهبر ارکستر باید نوازندگان را به سطح عالی برساند.

آهنگساز مشهور ایرانی درباره کیفیت نامطلوب صدای برج میلاد بیان کرد: حتما در آن تاریخی که قرار است ما در برج میلاد کنسرت برگزار کنیم وقت تالار وحدت پر بوده که اجرای ما را در آنجا برنامه ریزی نکردند. بنابراین بنده هم به اقتضای برنامه ریزی انجام شده باید در برج میلاد کنسرت خود را برگزار کنم. کمااینکه ارکستر فیلارمونیک برلین به اقتضای فضایی که سال ها پیش برای آنها در نظر گرفته بودند، در خرابه های جنگ موسیقی اجرا می کردند. الان هم وضعیت ما به این شکل است و من ناچارم که کنسرت را در برج میلاد برگزار کنم اگرچه برگزاری این برنامه در جای پرجمعیتی چون سالن میلاد یک امتیاز است که می تواند مخاطبان بیشتری را برای برنامه ما داشته باشد. ضمن اینکه من حداقل سالن دیگری را سراغ ندارم که کیفیت ایده آل صدابرداری داشته باشد.

منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q