نوای فارس-داریوش پیرنیاکان(دبیر و سخنگوی خانه موسیقی): مساله ای که بین مدیر جشنواره فجر و آقای علی رهبری پیش آمده کاملا شخصی بوده و ربطی به خانه موسیقی ندارد.
به گزارش نوای فارس، داریوش پیرنیاکان(دبیر و سخنگوی خانه موسیقی) در خصوص اظهارات اخیر علی رهبری(آهنگساز و رهبر ارکستر) پیرامون خانه موسیقی گفت: آقای رهبری از هنرمندان برجسته کشور هستند و ما همیشه به ایشان علاقه زیادی داشته و داریم ولی متاسفانه صحبت های ایشان بر اساس موضوعات شخصی بوده و این را در صحبت تلفنی با ایشان هم گفته ام.
پیرنیاکان در توضیح مسائل و اختلاف نظرات پیش آمده در روند برگزاری جشنواره گفت: مطالب آقای رهبری اصولا هیچ ربطی به خانه موسیقی نداشت و در اینجا یادآور می شوم که هیئت مدیره خانه موسیقی با اجرای جشنواره فجر توسط این نهاد موافق نبود لذا آقای نوربخش به عنوان یک شخص حقیقی مدیریت جشنواره موسیقی فجر را برعهده گرفت و بدون هیچ قضاوتی در خصوص مقصر علل و عوامل عدم تبلیغات مناسب برای ارکستر سمفونیک و آقای رهبری باید عرض کنم که ما مسئول عملکرد اشخاص حقیقی در بیرون از خانه موسیقی نیستیم. این مساله از طرف برخی از هنرمندان اشتباه برداشت شده که خانه موسیقی در جشنواره دخیل است.
مساله پیش آمده شخصی است نه صنفی
وی افزود: مساله ای بین آقای نوربخش به عنوان مدیر جشنواره و آقای رهبری به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک پیش آمده و به خانه موسیقی ربطی ندارد و ما از صحبت های پیش آمده در آنجا خبر نداریم. آقای رهبری برداشت شان از ارتباط این قضیه با خانه موسیقی اشتباه بوده است.
پیرنیاکان گفت: ایشان عنوان کرده اند که "هیچ کجای دنیا مسئولان نهاد صنفی در هیچ بخش نظارتی و مسئولیتی وارد نمی شوند" اگر اینطور باشد ما باید به پانزده هزار عضو خانه موسیقی بگوییم هیچ کجا نباید حضور داشته و مسئولیتی به عهده بگیرند! صنف چنین نظارتی بر اعضای خودش ندارد و نمی تواند به اعضای خود چنین چیزی را بگوید. این هم برداشت اشتباه آقای رهبری از عملکرد و کارکرد صنف است.
سخنگوی خانه موسیقی گفت: ما نمی توانیم به فلان نوازنده بگوییم مثلا نمی تواند در ارکستر سمفونیک شرکت کند. اگر برای آن نوازنده یا ارکستر مشکلی پیش آمد ما می توانیم دخالت کنیم. چه کسی و کجا پیگیر راه افتادن مجدد ارکستر سمفونیک شد؟ خانه موسیقی اول از همه وارد این ماجرا شد.
نمی توانیم حکم کنیم
پیرنیاکان با اشاره به صحبت های علی رهبری مبنی بر حضور برخی از اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی در شوراهای نظارتی گفت: مگر ما می توانیم به اعضای هیئت مدیره حکم کنیم که در شورای ارزشیابی حضور نداشته باشند؟ اساسا ما در اینجا چنین مکانیزمی نداریم. در اینجا انتخاباتی وجود داردکه بر اساس آن هیئت مدیره ها شکل می گیرد. همین افراد می توانند در شوراهای نظارتی هم باشند. ما می توانیم نقد کنیم ولی نمی توانیم به کسی حکم کنیم که در جایی حضور نداشته باشد.
تلاش خانه برای راه اندازی ارکستر سمفونیک
وی افزود: اگر مشکلی برای ارکستر سمفونیک پیش می آمد و ما پیگیری نمی کردیم، ایشان حق داشت تا به خانه موسیقی اعتراض کند. در صورتی که ایشان خودشان به خوبی می دانند خانه موسیقی بر اساس وظیفه، بیشترین تلاش را برای راه افتادن مجدد ارکستر سمفونیک و رهبری ایشان انجام داد و اصلا یکی از دلایل اصلی حضورشان در خانه و عضویت افتخاری ایشان همین موضوع بود.
داریوش پیرنیاکان در پایان گفت: من شخصا آقای رهبری را بسیار دوست دارم و ایشان هم همیشه به من لطف داشتند، ولی من برحسب وظیفه و در جایگاه سخنگو و نماینده اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی لازم بود این پاسخ را جهت تنویر افکار عمومی به آقای رهبری بدهیم.