۱۴۰۳ هشتم ارديبهشت - 01:09 ق.ظ

ارکستر ملی با سرود «ای ایران» از سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر خداحافظی کرد

ارکستر ملی با سرود «ای ایران» از سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر خداحافظی کرد
نوای فارس- مهرنوش قضاوتی: ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی در 29 بهمن ماه روی صحنه رفت. این ارکستر 17 ساله طی دو قسمت در تالار وحدت به اجرای برنامه پرداخت و میزبان مهمان هایی از جمهوری آذربایجان بود و چند قطعه از گنجینه صدها قطعه ای خود اجرا کرد.

 با تشویق جمعیت نوازندگان همراه با ساز های شان وارد شدند و هر یک در جای خود قرار گرفتند. پس از این که نوازندگان ویولن کوک بودن ساز های شان را کنترل کردند، سکوتی چند دقیقه ای بر سالن حکم فرما شد. جمعیت منتظر به صحنه نگاه می کردند. سکوت با ورود فرهاد فخر الدینی، رهبر ارکستر، شکسته شد و ارکستر، کوبنده شروع به نواختن کرد.

«رونما» با ملودی محمد حیدری و تنظیم سینا جعفری کیا، قطعه بی کلام آغازی بود. صدای ساز پیانو از اواسط این قطعه به صدای دیگر ساز ها اضافه شد. پس از این قطعه فرهاد فخرالدینی از مجتبی عسگری(خواننده) استقبال کرد. «تو را دیدم» با صدای عسگری و شعری از علی اصغر طاهری اجرا شد. پس از قطعه «فریاد تو» با شعر سیمین بهبهانی، مجتبی عسگری با فخرالدینی دست داد و از صحنه بیرون رفت.

 قطعه «خوش آمدی» با صدای مهدی محمدی  و تنظیم علی اکبر قربانی شنیده شد و با آرپژ زیبای پیانو به پایان رسید. محمدی دو قطعه «شوق بهار» و «خوش آمدی» را بسیار با احساس خواند. همین باعث شد تا حاضران ارتباط خوبی با این دو قطعه برقرار کنند. محمدی پس از این دوقطعه با تشکری از نوازندگان صحنه را ترک کرد.

میان قطعه ای با سولوی ویولن ارسلان کامکار و همراهی صدای تمبک کوروش بزرگپور از ارکستر ملی شنیده شد. پس از این قطعه بیکلام، با اشاره فخرالدینی تمام اعضای ارکستر از جای خود بلند شدند. فخرالدینی رو به جمعیت تعظیمی کرد. سپس با دستانش عدد پنج را نشان داد و همراه با گروهش برای استراحتی کوتاه، بیرون رفت.

قسمت دوم برنامه با قطعه « حق ناشناس» با آهنگسازی علی تجویدی آغاز شد. سوز صدای خواننده با صدای غم ویولن ها فضایی متناسب با این قطعه در سالن ایجاد کرده بود. این قطعه با حرکت منظم آرشه ها به پایان رسید.

 رهبر ارکستر ملی پس از قطعه « وای از شب من» رو به جمعیت ایستاد و دو مهمان هنرمند آذربایجانی خود را معرفی کرد. او توفیق باکی خان و وردی پاشایف را از دوستان خوب و قدیمی اش معرفی کرد. او در ادامه تاکید کرد که هیچ چیز با ارزش تر از دوستی نیست و مرز ها هیچ ارزشی ندارند. سپس از آن دو خواست تا روی صحنه بیایند. لوح هایی که دانشکده «موسیقی» دانشگاه آزاد برای تقدیم به این دو رهبر آذربایجانی در نظر گرفته بود، به آن دو اهدا شد. هر دو مهمان آذربایجانی دقایقی به زبان شیرین خود با جمعیت صحبت کردند. از برادری ایران و آذربایجان گفتند و از اصالت موسیقی و ادبیات ایران یاد کردند. هردو در پایان از میزبانی ایران تشکر کردند و فرهاد فخرالدینی را تکریم کردند. سپس در حالی که اعضای ارکستر ایستاده به آن ها احترام می گذاشتند با تشویق جمعیت به جای خود برگشتند.

قطعات «آیریلیق» و «تِز گل» (به زبان ترکی) و «کعبه دل ها» دیگر قطعاتی بودند که در بخش دوم با حرکات هنرمندانه دستان فخرالدینی، ارکستر ملی آن ها را بی نظیر نواخت.

ارسلان کامکار، امیر مینو سپهر، شهره مهرآبادی، حمیدرضا مختاری، نوید شعبان زاده، فرزاد صیدی، عاطفه سادات حسینی، آناهیتا واحدی، علیرضا خلج اسمعیلی، حسن اکبریان، آزاده شمس، هومان جلالت(ویولن یک)، رضا عالمی، حسین قائم مقام، بهرنگ آزاده، سحردادبین، منصور صفائیان، احسان شامی، محمد امین واحدی، بهار فلسفی، محمد علی غریبی، امین مجدم زاده، موژان میرزایی(ویولن دو)، سهراب برهمندی، هومن اتابکی، آتنا زنگنه، امیر حسین طایی، عباس خسروی، دانیال اسدی، نیاز لاهرودی، علی سلام پور(آلتو)، کریم قربانی، داوود منادی، سوگل شیری، موژان ملا مختاری، زهرا ساجدی، شاهرخ خلیل نژاد( ویولنسل)، پرویز بیات، سپیده خداوردی، فرشید پاتینیان، محمدرضا جبار(کنترباس)، کلاریز کشاورز و روشنک نوشی(فلوت)، فرشید حفظی فرد و حسین تاجیک(ابوا)، حسین پور معین و فرامرز نیوپور(کلارینت)، فرشاد محمدی و رضا صنعتی نژاد( فاگوت)، محمود منتظم صدیق(تیمپانی)، کوروش بزرگپور(دف و تمبک)، کاوه میرحسینی، پیمان مدنی و فرهاد رحیمیان(ساز های کوبه ای)، فروغ فضلی(پیانو)، حسن فراهانی، علی ضرابی، مهسا خطیب زاده و حسین کیانی( ترومپت)، فرشاد شیخی، نرگس تقی چور، محمد نصرتی و آرش رضویان(هورن)، افشار همتیان( توبا) اعضای ارکستر ملی در سی ویکمین جشنواره موسیقی فجر بودند.

محمدرضا صفی مدیریت ارکسترملی را بر عهده داشته است. شهرام توکلی و علیرضا قربانی هم از اعضای شورای فنی ارکستر بوده اند.

در پایان این اجرا با اشاره فخرالدینی اعضای ارکستر تک به تک از جای خود بلند می شدند و جمعیت هم بی وقفه آن ها را تشویق می کردند. پس از تشویق چند دقیقه ای جمعیت، رهبر ارکستر ملی به نوازنده ها اشاره ای کرد و سپس سرود «ای ایران» خوانده شد. فرهاد فخرالدینی از جمعیت خواست تا قسمت پایانی این سرود را با خوانندگان آن هم خوانی کنند. پس از قطعه «ای ایران» این رهبر  پژوهشگر در میان تشویق مجدد جمعیت به همراه گروهش از صحنه خارج شد.

اگر چه تغییراتی در رپرتوآر اجرای امشب به چشم می خورد اما این چیزی از کیفیت و رضایت هنردوستان نکاست.

عکس های علی مجلسی را از این کنسرت ببینید:
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q