۱۴۰۳ ششم ارديبهشت - 11:03 ب.ظ

سومين فستيوال آيينه دار آغاز شد

سومين فستيوال آيينه دار آغاز شد
نوای فارس - پریا حیرتی: سومین دوره فستیوال موسیقی نواحی آیینه‌دار شامگاه پنج‌شنبه 24 تیرماه در حالی با برگزاری آیین افتتاحیه این جشنواره در تالار رودکی کلید خورد که این مراسم تحت شعاع استعفاء غیر منتظره محمدرضا درویشی یکی از مجریان موسیقی نواحی قرار گرفته بود.
جشنواره موسیقی نواحی آیینه‌دار از سال 1392 به همت علی مغازه‌ای و با یاری محمدرضا درویشی، دکتر محمد تقی مسعودیه و چندی دیگر از بزرگان موسیقی نواحی تشکیل شده و با برگزاری دو دوره که دوره نخست آن به موسیقی شرق کشور و دومین دوره آن به موسیقی جنوب کشور اختصاص داشت، پنج‌شنبه 24 تیرماه وارد سومین دوره خود گردید. آیین افتتاحیه این مراسم در حالی برگزار شد که تنها چند ساعت پیش از شروع مراسم، محمدرضا درویشی از مجریان اصلی این جشنواره، از سه سمت رسمی خود در حوزه موسیقی استعفا داده بود و در این مراسم نیز حضور نیافت. این مراسم با سخنرانی "علی مغازه‌ای" مدیر هنری و اجرایی سومین جشنواره موسیقی آیینه‌دار آغاز شد که مغازه‌ای در گفتار خود بیشتر به پیشینه برگزاری این فستیوال موسیقی نواحی اشاره کرد، او گفت:« آیینه‌دار یک خیال و آرزو بود که ما در سال 1391 آن را مطرح کرده و در سال 1392 به شکلی بسیار کوچکتر از آنچه که امروز مشاهده می‌فرمایید، اولین دوره آن را برگزار کردیم. متاسفانه در کشور ما فستیوال‌ها تحت تاثیر سلایق مختلف، کارکردی منفی پیدا کرده که ما برای پرهیز از همچین اتفاقی، مناطق سیاسی را کنار گذاشته و منطقه‌های فرهنگی در بافت اقوام ایرانی را هدف قرار دادیم. در دوره اول جشنواره آیینه‌دار ما مناطق شرقی کشور را هدف قرار داده و حدود 30 هنرمند بزرگ را از سیستان و بلوچستان و شرق خراسان دعوت کردیم. دوره دوم این فستیوال سالانه را اینبار به هنرمندان جنوب کشور اختصاص دادیم و با اجرای انواع آثار موسیقی‌های جنوبی در همین تالار، در خدمت هنرمندان موسیقی نواحی بودیم.» در پایان سخنرانی مغازه‌ای، ویدئویی حاوی اتفاقات و رویدادهای اجرائی‌شده طی دو دوره گذشته جشنواره آیینه‌دار از روی مانیتور تالار رودکی تقدیم حضار در مراسم افتتاحیه گردید. پس از آن خانم مریم قرسو دبیر علمی جشنواره موسیقی نواحی آیینه‌دار به سخنرانی پرداخت. قرسو در متن سخنانش گفت:« ما برای دوره سوم جشنواره آیینه‌دار، اهداف و حرکت‌های تازه ای را مدنظر گرفته‌ایم که اولین آنها یافتن پاسخ برای سوالات بنیادین در موسیقی است. در حال حاضر برخی گونه‌های موسیقی در حال تغییر هستند که ناچار به پذیرفتن این تغییرات هستیم در حالی که رفتارهای موسیقایی انسان در گذشته بخشی از فرهنگ و هویت ما بوده و ‌می‌باید در حفظ آن کوشا بود. بنابراین ما باید فرهنگ موسیقیایی دیروز را بشناسیم تا فردا را برایمان تعریف کند.»
قرسو در ادامه سخنانش با بیان آنکه برگزاری فستیوال تنها به معنی به روی صحنه رفتن نوازندگان نیست، افزود:« برگزاری یک فستیوال برای ما یک رویداد فرهنگی به شمار می‌رود، نه یک رویداد اقتصادی. ما می‌خواهیم تعریفی نسبتا متفاوت و نگاهی تازه به مفهوم فستیوال داشته باشیم. بنابراین آیینه‌دار اهداف مختلف فرهنگی در خود گنجانده که قدم بعدیمان اقدام به منظور گسترده‌تر کردن افق های شناخت دانش و حمایت از پژوهش‌های فرهنگی و هنری است. ما همچنین می‌خواهیم بدانیم که مواجهه گونه‌های مختلف موسیقی با فرهنگ‌های متفاوت، چه مزایا و آسیب‌هایی دارد.» همچنین در ادامه مراسم مریم قرسو با دعوت از اساتید حاضر در سالن، از کتاب سال آیینه‌دار که ثمره فراخوان درباره نقش جشنواره در حفظ موسیقی است، رونمایی کرد و قول آن را داد که در دوره‌های بعدی سوالات فراخوان تخصصی‌تر شده و همچنین سالانه دو نسخه از کتاب سال آیینه‌دار منتشر شود.
مراسم گشایش جشنواره آیینه‌دار با اجرای یک گروه موسیقی لری به پایان رسید. اعضای این گروه که با لباس‌های محلی بختیاری در تالار رودکی حضور یافته بودند را داریوش اسکندری (خواننده)، مهدی بهرامی (نوازنده نی) و حشمت‌الله فتحی (نوازنده دهل) تشکیل می‌دادند.منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q