۱۴۰۳ دهم ارديبهشت - 12:14 ب.ظ

با شعار «صدای ایتالیا برای ایران»اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر جوانان جهان روی صحنه تالار وحدت

اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر جوانان جهان روی صحنه تالار وحدت
نوای فارس – پریا حیرتی: سه شنبه 12 مرداد ماه نشست خبری اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر سمفونیک جوانان جهان  با حضور علی‌اکبر صفی‌پور (مدیرعامل بنیاد رودکی)، آنتو نیونی( کاردار سفارت ایتالیا در ایران)، دامیانو جورانا (رهبر ارکستر جوانان جهان و رییس بنیاد ارکستر جوانان جهان)،  لوریس چکناواریان و نصیر حیدریان برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی اکبر صفی پور ضمن خوش آمد گویی به خبرنگاران درباره حضور این ارکستر  در ایران گفت: این ارکستر شامل ۴۳ هنرمند از کشورهای ترکیه، ارمنستان، روسیه، انگلستان، فرانسه، یونان، آلمان،‌ایتالیا، رومانی و پرتغال است که ۱۲ روز در ایران حضور دارند. برنامه این ارکستر در ایران شامل سه اجرای مشترک با ارکستر سمفونیک تهران در روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ مردادماه در تالار وحدت به رهبری دامیانو جورانا، نصیر حیدریان و لوریس چکناواریان خواهد بود. این حضور، تجربه بسیار جدید و خوبی است که به ایجاد اشتراک‌های فرهنگی و هنری بین ملت‌ها، بویژه ایران و ایتالیا منجر می‌شود. در کنار این اجراها، کارگاه‌های متفاوتی برگزار و از اساتید مختلفی در کشور استفاده خواهد شد که هر دو طرف امکان استفاده از آن‌ها را پیدا می‌کنند، بویژه نوازندگان خارجی که در ایران حضور پیدا کرده‌اند، می‌توانند با موسیقی و سازهای ایرانی آشنا شوند.
صفی‌پور در ادامه صحبت هایش بیان کرد: «صدای ایتالیا برای ایران» را به‌عنوان شعار این رویداد معرفی کرد.
بعد از پایان صحبت های صفی پور، آنتو نیونی  صحبت هایش را این گونه آغاز کرد: فکر می‌کنم این موضوع اتفاق بجایی است، زیرا در این برهه از زمان، ایران روابط خود را با کشورهای مختلف جهان نزدیک‌تر کرده است. کشور ایتالیا پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران، در مذاکرات با این کشور پیش‌رو و پیش‌گام بوده است، به‌طوری که بلافاصله پس از انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور ایران، هیأتی از سیاسیون ایتالیایی روانه ایران شد. همچنین حسن روحانی و نخست‌وزیر ایتالیا به کشورهای یکدیگر سفرهایی را داشته‌اند. در تمام این ملاقات‌ها، روی فرهنگ خیلی تأکید شد، زیرا موضوع فرهنگ جایگاه ویژه‌ای را در روابط دوستانه میان دو کشور داشته است. در این مدت، رابطه کشورهای ایران و ایتالیا نزدیک‌تر شده است و در این بین، می‌توان به سفرهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایتالیا و وزیر فرهنگ ایتالیا به تهران اشاره کرد. ایران نه‌تنها در فرهنگ، بلکه در سطوح تجاری اولویت کشور ایتالیاست و من ندیده‌ام ایتالیا به اندازه ایران، به کشوری توجه نشان دهد.
خبر ویژه نیونی برای خبرنگاران حضور ایتالیا به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود و از حضور ارکستر مجلسی اسکالای میلان در تهران، در شهریورماه خبر داد.
سخنران بعدی این نشست دامیانو جورانا بود. وی درباره این اجرا بیان کرد: این پروژه با عشق به ثمر نشست. عشق، کلیدواژه‌ای بود که در مذاکرات خود با رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا از آن استفاده می‌کردیم. این عشق، عشق به جوانان است. همکاری‌های بنیاد رودکی، وزارت فرهنگ و ارشاد ایران و وزارت خارجه ایتالیا به ثمر رسید. من خوشحالم که توانستیم در میان مذاکرات سیاسی، این کار فرهنگی را انجام دهیم. معنای کلمه «تالار وحدت» اتحاد است که اسم بجایی است و من خوشحالم این رویداد در جایی برگزار می‌شود که معنای اتحاد دارد. حضور ارکستر جوانان جهان در ایران، اتفاق بسیار مهمی در این برهه زمانی است که در دنیا، شاهد اتفاق‌های بدی هستیم. فرهنگ با مخاطب خودش معنا پیدا می‌کند و این موضوع در پروژه‌های مشترک مثمر ثمرتر خواهد بود. ما با صحبت از طریق زبان موسیقی به اتحاد می‌رسیم. من وقتی زبان شیرین فارسی را گوش می‌کنم، آن را بسیار خوش‌آهنگ می‌یابم و فکر می‌کنم موسیقی، زبان مشترک و معنوی میان افراد است.
رهبر ارکستر جوانان جهان با اشاره به اهدای مدال ریاست جمهوری ایتالیا از طرف رییس‌جمهور این کشور به «صدای ایتالیا برای ایران» گفت: می‌خواهم این مدال را نصف کنم، زیرا یک نیمه آن به ایران تعلق دارد. برادری سبب ایجاد علاقه، محبت و عشق می‌شود و این چیزی است که ما تلاش می‌کنیم از طریق ارکستر خود بیان کنیم. امیدواریم این موضوع ادامه داشته باشد و سرمنشأیی برای روابط جدید شود.
لوریس چکناواریان که بنا است، رهبری اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر جوانان جهان را در تاریخ ۲۱ مردادماه برعهده داشته باشد، در این نشست خبری گفت:  بین ایران و ایتالیا بیش از ۲۵۰۰ سال عشق، دوستی و همکاری است. ایتالیا گهواره موسیقی کلاسیک است و ما خوشحالیم که نمایندگان آن در ایران هستند و امیدواریم در آینده نیز با آن‌ها همکاری داشته باشیم. در این اجرا، دو اثر از خودم را اجرا می‌کنم. اولین آن‌ها سوییت لاوسانگ و دومی سوییت آی‌راد خواهد بود. سوییت دوم به داستان حضرت نوح اشاره می‌کند. زبان ایران و ایتالیا هر دو ملودی دار است و به همین دلیل، ما شعرای خوبی داریم و ایتالیایی‌ها در زمینه موسیقی، بویژه اپرا موسیقیدانان خوبی را تربیت کرده‌اند.
نصیر حیدریان رهبر ارکستر مهمان در ادامه این نشست گفت: در ارکستر سمفونیک تهران اتفاق‌های خوبی افتاد. من بسیار خوشحالم که نوازندگان آن قرارداد بستند و بیمه شدند. این مهم‌ترین چیزی بود که باید تأمین می‌شد. حالا نوازندگان اطمینان دارند که بتوانند پشت ساز بنشینند و کار موسیقی خود را انجام دهند. سمفونی ۷ شوپرت و سمفونی ۴ شومان و سمفونی ۷ بتهوون اجرا می‌شود که همه در سطح بالایی قرار دارند و واقعا کمرشکن هستند؛ اما هر دو ارکستر به‌نحو عالی آن‌ها را اجرا خواهند کرد.
صفی‌پور در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره هزینه‌هایی این کنسرت گفت: تمام  هزینه‌های مربوط به ایاب و ذهاب و اقامت بر عهده ارکستر ایتالیایی بوده و هزینه‌های جابجایی در تهران و همچنین پذیرایی بر عهده بنیاد رودکی است.
آنتونیونی سفیر ایتالیا در ایران در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا این اتفاق فرهنگی را می‌توان به نوعی یک اتفاق سیاسی قلمداد کرد، گفت: در سطوح بالای سیاسی صحبت‌های مهمی درباره مسائل فرهنگی و تبادلات هنری دو کشور انجام شده است. برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده تا ایتالیا مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد. قطعاً اگر حمایت‌های سطوح بالا نبود اتفاق‌های این چنینی امکان پذیر نبود. اولویت ایتالیا کشور ایران است و این موضوع تنها منحصر به مسائل فرهنگی هم نمی‌شود.
جورانا نیز در پاسخ به این پرسش که آیا این، یک همکاری دو طرفه است؟ اظهار کرد: ماه گذشته، گروهی ۱۲ نفره از ایران به ایتالیا برای حضور در مسترکلاس و کارگاه‌هایی درباره موسیقی‌شناسی اعزام شد. من به آن‌ها قول دادم در ایران نیز برای‌شان دوره آموزشی بگذارم و این همکاری ادامه دارد.
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q