۱۴۰۳ بيست و هفتم شهريور - 02:16 ق.ظ

حمید بهروزی نیا در گفت و گو اختصاصی با نوای فارس با شرایط امروز برنامه ریزی برای موسیقی و کنسرت ها خیلی سخت می شود

 با شرایط امروز برنامه ریزی برای موسیقی و کنسرت ها خیلی سخت می شود
نوای فارس- مهرنوش قضاوتی: حمید بهروزی نیا از آهنگسازان و نوازندگان کشور مان است. او موسیقی را از 8 سالگی شروع کرده و زیر نظر استادانی چون حسین بهروزی نیا، محمدرضا ابراهیمی، بهنام شجاعی، هوشنگ ظریف، ارشد طهماسبی، ... آموزش دیده است. در سال 1374 مقام دوم و در سال 1375 مقام اول جشنواره فجر را بدست می آورد. به عنوان نوازنده و آهنگساز در گروه هایی مثل «جوان»، «سالک»، «اخوان»، «آونگ» و ... حضور پیدا می کند. پس از انتشار آلبوم هایی به عنوان نوازنده، در سال 1388 اولین آلبوم رسمی آهنگسازی خود را به نام «فرزند ایران» با صدای سینا سرلک منتشر می کند. «فرزند ایران» از طرف خانه موسیقی به عنوان بهترین آلبوم در حوزه موسیقی سنتی اعلام می شود. او در گروه جاده ابریشم و گروه  Melody For Dialogue  که زیر نظر یونسکو است و با پیام صلح از راه موسیقی برنامه هایش را برگزار می کند، حضور دارد. در حال حاضر سرپرست گروه «لوتوس» است و در گروه «قمر» نیز فعالیت می کند.

- آخرین آلبومی که منتشر کردید «سفری تا روشنایی» در سال 1391 بوده است. پس از آن قصد داشتید آلبومی با اشعاری از بزرگان منتشر کنید. در چه مرحله ای است؟
در حال آهنگسازی آلبوم هستم. آهنگسازی این آلبوم را روی اشعاری از مولانا انجام می دهم. هنوز کسی را برای خوانندگی این آلبوم در نظر نگرفته ام. علاوه بر این آلبوم بر روی آلبوم دیگری که بیکلام است فعالیت می کنم. در آن از تار، قانون و ساز های کوبه ای استفاده می شود.

- آیا آهنگسازی تان در این آلبوم تفاوتی با قطعات گذشته دارد یا همان مسیر را طی می کند؟
با گذشت هر سال، به تجربه ها اضافه می شود و در هر دوره ای فضای اجتماعی تاثیرات متفاوتی می گذارد. سبک آهنگسازی ام در طی سال های 86 تا 88 در آلبوم «فرزند ایران» تحت تاثیر آن فضای اجتماعی بوده است و آلبومی که امروز روی آن کار می کنم متاثر از مسائل فرهنگی و اجتماعی حال حاضر است. به طور قطع تجربه ام نسبت به گذشته بیشتر شده است و آلبوم متفاوت با گذشته خواهد بود. سازبندی تغییر زیادی نداشته است ولی تغییراتی در آهنگسازی و تنظیم داشته ایم که مخاطب باید آن را قضاوت کند.

- چرا از اشعار بزرگان استفاده می کنید و کمتر سراغ  ترانه های معاصری که می تواند با فضای کار شما هم خواهی داشته باشد می روید؟
در حال حاضر می بینیم که مخاطبان با خیلی از اشعار کهن ارتباط خوبی برقرار می کنند. اشعار معاصر کمی را خوانده ام که بتوانم با آن ها ارتباط برقرار کنم. اشعار مولانا اصالتی دارد و این اصالت باعث شده است که همیشه مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. البته از اشعار شاعران معاصر خوب کشورمان در آلبوم «فرزند ایران» استفاده کرده ام.

- تا به حال به خارج شدن از قالب موسیقی سنتی و روی آوردن به موسیقی تلفیقی که امروزه مخاطبان زیادی از آن استقبال می کنند، فکر کرده اید؟
دوست دارم موسیقی تلفیقی را هم تجربه کنم. با نوازنده ای در گروه یونسکو که ساز کوریا می نوازد، چند قطعه ای ضبط کرده ایم. منتظر هستیم تا قطعات دیگری ضبط کنیم و سپس به صورت یک آلبوم منتشر شود. قطعات تلفیقی که پشت آن تفکر است را خیلی دوست دارم و خودم هم آن را تجربه می کنم.

- به عنوان سرپرست گروه «لوتوس» از برنامه های این گروه بگویید.
 نوید دهقان (کمانچه)، علیرضا گرانفر (سنتور)، بابک غسالی (بربت)، فرهاد صفری (تنبک)، نظری (دف) اعضای گروه لوتوس هستند. کسانی هستند که من سال ها کنار شان ساز زده ام و حس و حال مان به یکدیگر خیلی نزدیک است. در اجرا های مان توانسته ایم در کنار هم به ایده آل هایی که در ذهن داشته ایم، برسیم. دور جدید کنسرت های مان بعد از محرم و صفر است. در تهران و چند شهرستان به اجرا خواهیم پرداخت.

- با سینا سرلک همکاری داشته اید. ممکن است آلبوم مشترکی منتشر کنید؟
به طور قطع این اتفاق خواهد افتاد. چند قطعه ضبط کرده ایم که هنوز در قالب آلبومی منتشر نشده است. در آینده به حتم به صورت یک آلبوم با هم همکاری خواهیم کرد.

- ممکن است روزی به خوانندگی روی بیاورید؟
به نظر من این کار اشتباه است. وقتی در یک نفر در حوزه ای کارش را به درستی انجام می دهد حیف است که برای رسیدن به شهرت وارد حوزه دیگری شود. تاریخ نشان داده است که این شهرت ها، شهرت های ماندگاری نیست.

- چرا مخاطب موسیقی امروز، موسیقی را که درست است اما به گوشش آشنا نمی آید، نمی پذیرد؟
به عقیده من این مساله ای است که نیاز به فرهنگ سازی دارد. ما می بینیم که بسیاری هنوز فرق تار و سه تار را نمی دانند. با توجه به این که این ساز ها فقط مختص ایران است، نیاز به شناخت و فرهنگ سازی دارد. باید از راه مدرسه ها، صدا و سیما و رسانه ها آسیب شناسی شود و روی این مساله تامل شود. در کشور های دیگر، مثل ترکیه مردم با موسیقی آشنا تر هستند. آن ها از راه تلویزیون، جشنواره های مختلف و... مدام با موسیقی در ارتباط هستند و نتیجه آن را به وضوح می بینیم. خوب در موسیقی پیشرفت می کنند. زمانی که مخاطب ما شناخت درستی از موسیقی نداشته باشد مشخص است که گوشش به راحتی آن را پس می زند.

- دغدغه امروز جامعه موسیقی چیست؟
موسیقی ما هنوز از نظر بررسی های شرعی تلکیف مشخصی ندارد. با این شرایط ما برای کنسرت ها و برنامه های موسیقی سخت می توانیم برنامه ریزی داشته باشیم. همیشه این اضطراب وجود دارد که پس از هزینه ها و برنامه ریزی های زیاد کسی برنامه را لغو کند. حتی بعضی از اوقات اشعار قدیمی که به چاپ رسیده است هم رد می شوند. ابتدا باید شرایط و جایگاه موسیقی به طور کامل در کشور مان مشخص شود.

- به عنوان هنرمندی که در سطح بین الملل حضور دارد، فکر می کنید موسیقی کشورمان در چه رده ای قرار دارد؟
سطح نوازندگی نوازنده های جوان مان ارتقا پیدا کرده است. نوازنده های خوبی داریم. ما باید کمی موسیقی مان را بین المللی تر و جهانی تر کنیم. علاوه بر هنرمندان، دولت هم باید در این زمینه یاری کند. جوانان مستعد شناسایی شوند و برای جشنواره های خارجی برنامه ریزی شود. برای کسانی که از کودکی در راه موسیقی تلاش کرده اند و به امیدی در این مسیر باقی مانده اند، سخت است وقتی زمان برداشت زحمات شان می رسد به در های بسته برخورد کنند. موسیقی مان را با برگزاری جشنواره های مختلف می توانیم بیشتر به دنیا معرفی کنیم. پتانسیل پیشرفت وجود دارد اما باید زمینه آن فراهم آید.

- در زمینه آهنگسازی چه کار های جدیدی از شما خواهیم شنید؟
آهنگسازی برای گروه «لوتوس» است، که در آن وحید تاج به عنوان خواننده حضور دارد. پیش از این با سینا سرلک همکاری می کردیم. قطعاتی را برای گروه «جانا» در کانادا آهنگسازی و تنظیم می کنم. در تور پاییز این گروه به عنوان نوازنده مهمان و آهنگساز کنار شان حضور دارم.منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q