۱۴۰۳ بيست و هشتم فروردين - 02:30 ب.ظ

در نشست خبری فیلارمونیک تهران مطرح شد:ما احتیاجی به حمایت ارگان های دولتی نداریم

ما احتیاجی به حمایت ارگان های دولتی نداریم
نوای فارس- مهرنوش قضاوتی: نشست خبری ارکستر فیلارمونیک تهران در 29 شهریور ماه برگزار شد. آرش گوران رهبری ارکستر فیلارمونیک تهران را عهده دار است. این نشست خبری با حضور رهبر و اعضای گروه در جمعی از عکاسان و خبرنگاران برگزار شد.

آرش گوران، رهبر ارکستر، درباره اجرای پیش روی شان توضیح داد: ما از دمیترو تکاچنکو به عنوان سولیست ویولن دعوت کرده ایم. دمیترو یکی از بهترین نوازندگان اوکراین است. او در قطعه Come in ما را همراهی خواهد کرد. پس از رسیدن دمیترو به ایران تمرین ها را شروع می کنیم. امیدوارم مخاطبان با اجرای مان شگفت زده شوند. دغدغه همیشگی ما این است که فیلارمونیک به جغرافیا نه بگوید و کار فرافرهنگی کند. پتانسیل کار بین المللی در ارکستر وجود دارد. پیشنهاد های بین المللی زیادی هم بوده است و روی آن ها فکر می کنیم. حرکت بین فرهنگی دغدغه همه تیم ما است. فکر کردیم دعوت از یک سولیست  ویولن شروع خوبی باشد. چند گزینه مختلف در نظر داشتیم اما پس از این که مهدی عبدی دمیترو را معرفی کرد، تصمیم مان را گرفتیم. دمیترو از نظر سطح نوازندگی تفاوت زیادی با دیگران داشت و این او را متمایز کرد.

پانیذ فریوسفی، مدیر اجرایی و کنسرت مایستر، در این باره ادامه داد: موافقت یکی-دو نفر از بهترین نوازندگان دنیا را داشتیم. آن ها پس از دیدن رپرتوآر اجرایی موافقت خود شان را اعلام کرده بودند. اما با توجه به قوانین اجرای صحنه متاسفانه نتوانستیم این کار را عملی کنیم. ترجیح می دهم در آینده درباره قوانین اجرای صحنه صحبت کنیم.

نگار نوراد، نوازنده ویولن سل، گفت:  من تجربه همکاری با آقای گوران را داشته ام. همیشه لذت بردم و خوشحال هستم که این موقعیت دوباره برای من فراهم شده است. رپرتوآر این کنسرت به نظر من بی نظیر است. سه قطعه از سه آهنگساز روسی اجرا می شود. به طور قطع تجربه خوبی خواهد بود. موسیقی جغرافیا را کنار می گذارد. ما چنان با علاقه قطعات روسی را اجرا می کنیم که گویی خود مان روس هستیم. این خاصیت موسیقی است.

تینا جامه گری، نوازنده ویولن دو، درباره کنسرت چنین گفت: حضور در کنار دوستان باعث افتخار من است. اولین باری است که این قطعات اجرا می شوند. ما این قطعات را فقط تمرین نمی کردیم بلکه نت به نت آن ها درک می کردیم. قطعه را احساس می کردیم. قدر این رپرتوآر را باید دانست. امیدوارم کنسرت به خوبی برگزار شود.

آرش گوران درباره قطعات اجرایی بیان کرد: قطعه چمبر سمفونی اثر دیمیتری شوستاکویچ را اجرا خواهیم کرد. این قطعه برای من بسیار مهم است، زیرا به تمامی کشته شدگان در جنگ ها تقدیم شده است. من مثل همه آرزو دارم که همه ی جنگ های جهان به پایان برسد. قطعه دوم، قطعه ای از رادیون شدرین است. این قطعه یک- دو بار بیشتر اجرا نشده است. قطعه دیگر، قطعه Come in است که برای ویولن سولو در نظر گرفته شده. این اثر سرشار از یقین و روح گرایانه است. مخاطبان با اثر ارتباط برقرار می کنند و لذت خواهند برد.

فریوسفی از انتخاب پیمان ابوالحسنی به عنوان مدیر داخلی ارکستر گفت: یک ارکستر خصوصی مراحل سختی را پیش از اجرا باید بگذراند. ما از آقای ابوالحسنی به عنوان یار کمکی استفاده کردیم. یک تیم اجرایی پنج نفره هستیم که شابانه-روزی تلاش می کنیم. یکی از دلایل تنفس و حیات ارکستر ما، مخاطبان ما هستند. از همین جا از مخاطبان دعوت می کنم، زیرا این اجرا، اجرایی متفاوت خواهد بود. دوست داریم موسیقی را که در کنسرت موج می زند با مخاطبان تقسیم کنیم.

گوران پس از اشاره به همراهی و همدلی اعضای ارکسترش، علت انسجام این ارکستر خصوصی را چنین دانست: ارکستر ما یک ارکستر خصوصی است اما نگاهی دارد که در تمامی فیلارمونیک های جهان وجود دارد. جایی که ارکستر ما با دیگر ارکستر ها تفاوت پیدا می کند، سرمایه گذاری آن است. در دنیا سرمایه گذاران متفاوت وارد عرصه موسیقی می شوند تا موسیقی زنده بماند و گروه بی دغدغه فعالیت کند. ما تمام حمایتی که تا الان داشته ایم  از مخاطبان مان بوده است. سالن را پر کرده اند و با بازخورد های فوق العاده روحیه گرفته ایم.

پانیذ فریوسفی اضافه کرد: آرش گوران در مصاحبه ای گفته بود درآمد آخرین اولویت ما است. ارکستر های زیادی وجود دارند اما بیشتر آن ها بر اساس جنبه های مالی شکل گرفته اند. هدف ما چیزی جز حفظ هنر و موسیقی نیست. زحمات همه دوستان در امروز فیلارمونیک موثر بوده است.

پیمان ابوالحسنی درباره فیلارمونیک تهران گفت: یکی از دلایلی که ارکستر بی هیچ حمایتی توانسته ادامه دهد وجود تک تک نوازندگان است. حضور همه اعضا و نزدیکی افکار شان به آرش گوران گروه را حفظ کرده است. اعضا برای موسیقی و اجرا، روی صحنه می روند. وقتی در ارکستر هستم به همه چیز بجز دست مزدم فکر می کنم. حس و حال فیلارمونیک تهران را من در هیچ جای دیگری تجربه نکرده ام.

آرش گوران در پاسخ به این سوال که چرا در برابر عدم حمایت از گروه های خصوصی سکوت می کند، گفت: شاید هر کس دیگری بود می گفت من سکوت نکرده ام ولی من می گویم درست است، من سکوت کرده ام. صدای ما صدای ساز ها و قلب های مان است. صدایی که در اثر نفوذ کرده است. اگر بخواهم شفاف بگویم، شاید مغرورانه باشد ولی ما احتیاجی به حمایت ارگان های دولتی نداریم. در همه نقاط دنیا مسئولان فرهنگی-هنری تحقیق می کنند و گروه هایی که موسیقی درست را ارائه می دهند، پیدا می کنند. از آن ها می پرسند برای زنده نگه داشتن به چه چیز هایی نیاز دارید؟ ما بیشتر از پنج سال است که فعالیت می کنیم. کسی از هدایت کنندگان موسیقی سری نزده است. از کنسرت ما دیدن نکرده اند. از ما پرسیده نشده است که برای حیات به چه شرایطی احتیاج دارید؟ فضای نشست، فضای انتقادی نیست، اما مشکلات باید با جزئیات موشکافی شوند.

فریوسفی در انتها اشاره کرد: زمانی که آقای علی رهبری در ارکستر سمفونیک حضور داشتند می خواستند پسوند تهران را از نام تمامی گروه هایی که این پسوند را دارند، بردارند و حذف کنند. اما با مقاومت آقای گوران این پسوند برذاشته نشد. ارکستر داشت تمام تلاش خود را می کرد و این کار نادیده گرفته شدن تمام زحمات فیلارمونیک تهران بود. نامه ای تنظیم کردیم و اعلام کردیم که ما با همین نام ادامه می دهیم. نباید زحمات زمان خاموشی گروه نادیده گرفته می شد. خدا را شکر با نام فیلارمونیک تهران به فعالیت مان ادامه می دهیم.

در پایان پس از تشکر از اعضای گروه فیلارمونیک، از علاقه مندان برای شرکت در کنسرت دعوت شد.

گروه فیلارمونیک تهران 2 و 3 مهرماه در تالار وحدت روی صحنه می رود.

عکس های آنیتا اسدی از این نشست را در ادامه ببینید:منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q